2019 was het jaar van…

Ik heb weer even de spreekwoordelijke blik over mijn schouder geworpen om te zien wat er het afgelopen jaar allemaal voorbij is gekomen. Mijn rugzak heb ik weer gevuld en ik ben de nodige ervaringen rijker. Ik zou Liesbeth niet zijn als ik daar niet een fijne analyse op loslaat en er de belangrijkste levenslessen uithaal. Reflecteren brengt me inzichten waardoor ik mijzelf steeds een beetje beter leer kennen. En die zelfkennis zorgt er weer voor dat ik mijzelf beter begrijp en daardoor beter weet wat ik belangrijk vind.

Diepere verbinding

Als ik kijk naar waar ik nu sta in vergelijking met januari 2019 durf ik met zekerheid te zeggen dat ik het afgelopen jaar een diepere verbinding met mijzelf heb mogen maken. De uitdagingen die voorbij zijn gekomen hebben me gestimuleerd om steeds weer in een dieper contact met mijzelf te komen. En dat betekent niet dat al die inzichten zacht en liefdevol voorbij vlogen om rustig in mijn schoot te landen. Er zijn momenten geweest dat ik weer even flink in mijn valkuil trapte, om op die bodem van de kuil erachter te komen waarin ik was getrapt. Momenten dat ik het gevoel had mijzelf helemaal kwijt te zijn, om vervolgens in een sterkere verbinding terug te komen.

Het was het jaar waarin ik

 • In totaal ruim 3 maanden in het buitenland verbleef.
 • Een volledig jaar vanuit KernPracht werkte.
 • Mooie ontmoetingen aanging die op mijn pad kwamen.
 • Voor inspirerende mensen mocht werken.
 • Startte met nieuwe samenwerkingen.
 • Mij bewust werd van de kracht en verbinding die de natuur mij geeft.
 • De tekenen van mijn lichaam leerde te verstaan.
 • Leerde te vertrouwen op het leven en dat het komt zoals het komt.
 • De verbinding met mijn eigen energie heel bewust heb mogen ervaren.
 • Werd uitgedaagd om voor mijzelf op te komen.
 • Soms het gevoel had weer terug bij af te zijn.
 • Leerde om in verbinding met mijzelf te blijven in het contact met de ander.
 • Leerde om bij mijn eigen waarheid te blijven in plaats van dat van de ander zomaar aan te nemen.
 • Mijzelf steeds meer ben gaan accepteren zoals ik ben.
 • Meer rust heb mogen ervaren in mijzelf en mijn dromen.
 • Mijzelf een steeds fijner mens ben gaan vinden.

Wat een rijkdom!

Vanuit dankbaarheid kijk ik naar het jaar dat achter me ligt. Ik voel me een rijk mens met al deze herinneringen en ervaringen. Ik ben de uitdagingen aangegaan en ze hebben mij stuk voor stuk prachtige lessen gebracht. Ook al kon ik die uitdagingen op dat moment nog weleens vervloeken. Een leven zonder… nee, dat lijkt me eerlijk gezegd ook niets. Ik heb die groei nodig, het proces van zelfontwikkeling. Ik zou niet anders kunnen.

2020, what’s next?

En nu ik dit allemaal weet, dan ervaar ik de rode draad die door al deze gebeurtenissen loopt. Het was allemaal gericht op de diepere verbinding naar binnen, naar mijzelf. Vanuit deze verbinding richt ik mij in het nieuwe jaar op het laten stromen van mijn hart. Ik open mijn hart voor mijzelf, voor de keuzes die daaruit voortvloeien, mijn spirituele ontwikkeling en voor de volgende stappen in KernPracht. Luisteren naar mijn hart en meebewegen met de richting die het op beweegt.
Je kunt het leven niet afdwingen, daarmee rem je alleen jezelf af. Het gaat om het meebewegen met de stroom, inspelen op wat voorbijkomt en nieuwsgierig zijn naar wat daarin verborgen ligt.