blog vastzitten eigen gebouwde kaders

Hoe ik vast zat in mijn eigen gebouwde kaders

Het meisje dat op de bank de tijd ziet wegtikken… Lange tijd heb ik mij zo gevoeld. Alsof het leven mij overkwam, in plaats van dat ik het zelf leidde. Keuzes maken deed ik niet. Laat staan nadenken over mijn wensen en verlangens. Want stel eens dat het zou mislukken! Of erger nog… Dat ik zou mislukken. Nee hoor, ik bleef liever zitten waar ik zat. Lekker veilig en bekend.

En toen ging ik op pad…

Mijn reis was begonnen

Ik weet nog dat ik de traptreden van Academie voor Psychologica opliep, nerveus en niet wetend wat me te wachten stond. ‘Is NLP niet iets voor jou?’, vroeg mijn vader toen ik mijn wens uitsprak om weer een studie te gaan doen. Ik wilde leren, mijzelf ontwikkelen, leren kennen. Ik was klaar met het altijd maar mijzelf klein houden. Ik voelde mij vastzitten. Opgesloten tussen de muren die ik zelf zorgvuldig had opgebouwd. Bang om te luisteren naar mijn verlangens. Bang om op eigen benen te staan. Bang om de confrontatie aan te gaan met mijzelf.

Angst was mijn raadgever

Ja, ik was veel bang… en deze angst werkelijk aankijken? Dat durfde ik al helemaal niet! Ik had geen idee wie ik was, wat ik wilde, waar ik blij van werd, waar mijn krachten lagen. Ik deed gewoon wat van mij verwacht werd. Volgde de kudde, zoals dat in de maatschappij “normaal” is. En vooral niet te veel nadenken… Oh nee! Stel je voor dat ik moest toegeven dat dit kleine wereldje mij niet gelukkig maakte. Stel je voor dat ik deze veilige haven moest verlaten.

Nieuwsgierig zijn is mijn kracht

Sporten werd mijn uitlaatklep. En tevens mijn afleiding. Ik wilde niet voelen, niet luisteren naar de innerlijke onrust die voortdurend aanwezig was. Steeds weer de terugkerende vraag: ‘er is toch meer in het leven dan dit?’. Een innerlijke onrust dat geen genoegen wilde nemen met wat er was, maakte dat ik op zoek ging. Op zoek naar het vuur dat ik mij herinnerde uit mijn jeugd, waarvan nog een smeulend kooltje over was. Op zoek naar een manier om dit kooltje weer op te doen vlammen. Onzeker als ik was en altijd weer die vraag: ‘wie ben ik?’.

Ben je klaar om op onderzoek te gaan naar wie jij ten diepste bent? Via kernsessies begeleid ik je graag op het pad van bewustwording.

Durf je te springen?

En zo startte ik via NLP met mijn persoonlijke ontwikkelingsreis. En ik ben niet meer gestopt met reizen. Inmiddels al 5 jaar onderweg en veel tegengekomen. Veel in mijzelf mogen vastpakken en ook weer mogen loslaten. Is het confronterend? Ja zeker. Heb ik slapeloze nachten gehad? Dat ook. De weg van bewustwording is niet altijd makkelijk. Het vraagt om lef en moed om eerlijk in je innerlijke spiegel te kijken. Om je eigen overtuigingen te bevragen, om te springen zonder te weten waar je gaat landen. 

Grote sprongen heb ik genomen en ergens altijd vanuit een innerlijk vertrouwen dat de landing zacht zou zijn. Dat het gat diep en donker was, maar de ondergrond zacht en groen. Bezaaid met wilde bloemen.

Ik sprong… en liet los

Het leven daagde me uit om alle kaders die mijn kleine leventje zo veilig maakten los te laten. Ik zie mijzelf nog met mijn tenen gekruld om de rand voor het onbekende gat staan. Vanaf het moment dat ik de sprong maakte, ging mijn leven in stroomversnelling. Ik ontmoette bijzondere mensen precies op het juiste moment, sloot nieuwe vriendschappen, creëerde een nieuw thuis en startte mijn eigen bedrijf. Ik begon mijn verlangen te voelen, wist weer wat ik wilde en durfde daarvoor te kiezen. Volg nu opleidingen die mij mateloos interesseren en me steeds weer dichterbij mijzelf brengen.

Het leven is met je

Dit is wat ik je wil meegeven: het leven is met je, niet tegen je. Ook de tegenslagen en uitdagingen waar je mee te maken krijgt. Het leven brengt niets op je pad dat jij niet aan kunt. Jij hebt de kracht in je om met deze uitdagingen om te gaan. En heb je je vuur nog niet gevonden? Of is het vlammetje nog klein? Weet dat je het in je hebt om te doen ontvlammen. De kracht in jou vraagt om aangekeken te worden. Om ruimte toe te laten en te luisteren naar wat er in jou leeft.

Graag begeleid ik je op het pad van bewustwording. Via kernsessies gaan we samen op reis naar de kern van wie je bent en waar je staat. Bewustwording is de eerste stap naar verandering.