liefde in vrijheid

Liefde beweegt in vrijheid

Liefde laat zich niet sturen en beweegt in vrijheid.

De angst om iemand te verliezen, maakt dat je nog iets meer vastklampt. Maar wat is liefde als deze gekooid is? Wat betekent liefde als de ander is vastgezet, vanuit angst om verlaten te worden?

Liefde is er altijd

Juist in vrijheid, beweegt liefde. Laat liefde los en het komt naar je toe. Liefde laat zich niet sturen. Want liefde is er altijd.

Wat is liefde als deze gekooid is? Laat liefde los en het komt naar je toe.

Gedachten, overtuigingen en angsten kunnen ervoor zorgen dat we minder in verbinding zijn met onszelf. En dat we de liefde wat minder voelen. Maar weet dat liefde er altijd is.

De deur naar verbinding

Een open hart is de deur naar verbinding. Door het openen van je hart voor je eigen angsten en pijn, kan gestolde liefde weer gaan stromen. In verbinding is liefde namelijk grenzeloos. Want dat is wat we in onze kern zijn. Een oneindige bron van liefde.

De ontmoeting met de ander, is slechts een doorgang naar dat wat er altijd is.

In de ogen van de ander

Soms herkennen we liefde in de ogen van een ander. Ik heb je lief, zeggen we dan. Weet dat dit de weerspiegeling is van jezelf. De liefde is er namelijk al. De ander is slechts een spiegel waarin je een stukje ontmoet van jouw kern. De liefde die je voelt bij de ander, is dat wat je draagt in jezelf. In de ogen van de ander ontmoet je jezelf. Je projecteert jouw liefde. Je denkt dat de ander de bron is van de liefde die je voelt. Maar besef dat je het altijd in je draagt. De ontmoeting met de ander, is slechts een doorgang naar dat wat er altijd is.

Wat dat is wat je bent. In liefde.